Vi benytter oss av informasjonskapsler "Cookies" Les mer om informasjonskapsler her. Denne informasjonen finner du også nederst på denne siden.
Menu

Om varmepumper

Luft/Luft Varmepumper

Luft/luft varmepumper er gjennom årenes løp blitt den mest anvendte typen i Norge, og er beregnet til å være installert i rundt 600 000 boliger. De første luftvarmepumpene kom allerede på 80-tallet, men det tok noen tiår før de virkelig ble en suksess. Dette fordi investeringskostnadene ble for høye, og vanskelig lot seg tjene inn i løpet av forventet levetid. Antall monterte luftvarmepumper begynte sånn smått på 90-tallet. Først etter år 2000 begynte økningen å gjøre seg bemerket. I dag er luftvarmepumper virkelig i skuddet. En formidabel salgsøkning har gjort at kostnadene har falt betraktelig, slik at luftvarmepumpen har blitt en meget lønnsom investering.

Sammenlignet med for eksempel panelovner, varmekabler, og andre varmekilder er en varmepumpe et svært økonomisk godt valg. Luftvarmepumper egner seg til de fleste typer boliger, alt fra eneboliger, til større industrilokaler.

En luftvarmepumpe bruker luften ute til å hente ut varmen, for så å fordele den inne i boligen ved hjelp av en vifte. De siste 2-3 årene har det skjedd store fremskritt på luftvarmepumpe-fronten. En moderne varmepumpe i dag fungerer helt ned i ca -25 °C. De nyeste luftvarmepumpene som er korrekt montert har en forventet levetid på inntil 15 år. I tillegg har de enkelte komponenter i pumpen oppnådd en så høy kvalitet at det ikke skal være nødvendig med noen utskiftninger av for eksempel lager eller lignende. De eneste forventede utgifter som vil tilkomme i tillegg til engangsinvesteringen vil være service i form av rengjøring av inne og utedel cirka annen hvert år. En luftvarmepumpe gir tilbake 4-5 ganger mer enn den tilførte effekten.

Fordelene med luftvarmepumper er flere. De har filtre som renser luften for støvpartikler, noe som forbedrer inneklimaet. Dersom det blir for varmt om sommeren kan den brukes som aircondition. Energibesparelsen den har gjør også at den er miljøvennlig.

En luftvarmepumpe kan inntjenes fra 2-6år, alt etter investeringskostnad, energibehov, og besparelsen den gir i boligen den er plassert i.

Utvalgte produkter